Tatar z jelenia

Rogacizna w tym jelenie od dawna są bogactwem naturalnym powiatu żuromińskiego a myślistwo to jedna z najstarszych tradycji na Mazowszu. Daniem które cieszy się wielkim powodzeniem wśród mieszkańców i turystów  jest tatar z jelenia z chlebem  pełnoziarnistym z własnego wypieku oraz ogórki kiszone z własnej ekologicznej uprawy. Do przygotowania tatara potrzebny jest schab lub szynka z jelenia, woda mineralna gazowana, oliwa z oliwek, pieprz ,sól, oraz przyprawy, cebula, ogórki.

Wytwórca: Piotr Kwiatkowski

Adres: Swojęcin 29, 09-317 Swojęcin

Instytucja zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 - 2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Strona internetowa opracowana przez Lokalną Grupę Działania – Przyjazne Mazowsze Projekt pt. „Co wieś to inna pieśń”
współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 19.3 „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie
współpracy z lokalną grupą działania ” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 - 2020.